Wat is karakterkunde?

Karakterkunde Your Head Matters

Met karakterkunde heeft u alleen uw ogen nodig.

Karakterkunde is vormleer. De vorm van het lichaam, gelaat en schedel laat zien wat iemands behoeften, impulsen en talenten zijn. Zo kunt u gelijk zien met wat voor persoonlijkheid u te maken heeft. Het is de verzamelnaam voor alles wat met vormleer te maken heeft. Onze vorm ligt al in een vroeg stadium vast maar ons karakter wordt uiteindelijk bepaald door meerdere factoren. We krijgen informatie mee uit erfelijkheid en omgeving en vervolgens bepaalt u wat u met deze informatie doet.

PersoonlijkParticulier:

Het is belangrijk om eerst uzelf goed te leren kennen, alvorens te kunnen begrijpen waarom en op welke wijze uw omgeving op u reageert. We kunnen u handvatten geven als u op zoek bent naar werk. Misschien heeft u talenten die u niet als talent ziet omdat het u van nature goed af gaat. Zo komt u er achter waar u goed in bent en waar u moeite voor moet doen. U kunt gerichter zoeken naar werk dat echt bij u past.

PartnersPartners:

Als u een partner heeft hoeft er niet altijd een conflict te zijn maar gaat het vooral om het beter begrijpen van de ander. Waarom doet iemand wat hij doet en waarom zegt iemand wat hij zegt. Kennis van karakterkunde zorgt ervoor dat je niet gelijk oordeelt en reageert, maar een stap terug kunt doen en kunt zien wie de ander is en waarom diegene doet wat hij doet. Het resultaat is beter begrip van alle partijen en communicatie zonder frustratie.

Ouders en kinderenOuder en kind:

We hebben allemaal verschillende vormen en zo ook uw kind.  Als u meer inzicht krijgt in de vorm die u als ouder heeft en de vorm van uw kind, zullen er veel dingen duidelijk worden. Naast het feit dat uw kind in de opgroeiende fase zit en er nog veel dingen gecorrigeerd kunnen worden, is het ook fijn om te weten OF het wel verstandig is om iets te corrigeren. Want het kan zomaar zijn dat hetgeen waar u zich aan stoort, uw kind misschien nodig heeft om zich staande

Lees meer...

ZakelijkZakelijk:

Iedere werkgever heeft graag harmonie op de werkvloer, een hoge productiviteit en geen ziekteverzuim. Wordt hier niet aan voldaan dan is het wellicht zaak om te kijken waar het mis gaat. Zit iedereen werkelijk op de juiste plek en loopt de communicatie zoals het moet? Karakterkunde geeft inzicht in de sterke en minder sterke kanten van uw mensen en ook in wie er goed met elkaar kunnen samenwerken.

Lees meer...

Behoefte aan mondelinge uitleg?

Klik dan op de onderstaande link voor een video onderwerp van uw interesse.

Waar kunnen we u mee helpen?